dilluns, 19 de novembre del 2012

Circumpolar al Turó de l'Home



Aquest és el meu primer intent de fotografia circumpolar. Acompanyat d'en Dani i d'en Lluis vàrem anar una nit de lluna nova al cim del Montseny .
Feia molt de temps que tenia ganes de provar aquesta tècnica, sempre m'han fascinat aquests efectes tan curiosos en forma de esteles que provoca el fet de captar el moviment de la terra en front als estels. Volia aconseguir centrar la estrella polar just entre el refugi del Turó de l' Home i el cim de Les Agudes però el terreny no em va permetre fer un enquadrament diferent a l'aconseguit, tot i que si, em va permetre aconseguir el efecte circumpolar ( El punt central és la estela polar, està situat en el mateix eix que la terra, per aixo queda immòbil). La  imatge està feta a partir de 150 fotografies de 30 segons d'exposició cadascuna i  solapades amb un software específic i gratuït anomenat startrails.
Desprès d'aquesta primera experiència he après diverses errades que tocaran corregir en el proper intent, perquè...... hi haurà proper intent....






Canon 7D amb Tokina 11-16
150 fotos de 30seg     ISO 400   f/: 2.8


Una estona abans de ficar-nos  a configurar equips per fer la circumpolar, vàrem tenir la gran sort de contemplar aquest espectacle.





Canon 7D més Sigma 70-200 amb filtre Hitech ND6 degradat 
ISO 100    f/:9   1/25 seg